DANSIC13: IMPACT

head_photo

En stor tak til alle deltagere ved DANSIC13 konferencen, der alle bidrog til at vi fik en energifyldt og inspirerende dag.

DANSIC13 konferencen er årets største studenterdrevne konference med fokus på social innovation. Torsdag d. 7. marts 2013 var over 300 engagerede og motiverede studerende, sociale entreprenører og ledere samlet på Porcelænshaven, CBS til en dag med fokus på hvordan vi gennem social innovation kan skabe et bæredygtigt samfund, hvor forretning og et fælles bedste går hånd i hånd.

Siden DANSIC12 konferencen har social innovation nydt en del fremskridt. De socialøkonomiske virksomheder er kommet på finansloven og Danmarks første sociale kapitalfond har foretaget sin første investering. Der er dog stadig lang vej igen og derfor inviterede DANSIC til en dag med et bredt fokus på social innovation og hvilken effekt de socialt innovative tiltag, vi ser idag, i realiteten har.

Se mere fra konferencen her:
Galleri
Workshop
Spor
Idéer@DANSIC

PROGRAM

08.00 – 08.30 Registrering

Dørene åbnes kl. 08.00 hvor DANSICs frivillige vil byde velkommen og hjælpe med registreringen. Sørg for at komme i god tid da vi har en tæt pakket dag foran os.


08.30 – 08.45 Velkomst

DANSICs medstifter og formand, Lasse Zobel, byder velkommen og introducerer sammen med næstformændene, Mette Drabæk og Mikkel Schrøder, dagens program.


08.45 – 09.30 #1 Keynote: Pamela Hartigan, Oxford University 

DANSIC er i år stolte af at kunne præsentere Pamela Hartigan som keynotespeaker ved DANSIC13 konferencen.

Pamela Hartigan v2PAMELA HARTIGAN er direktør for the Skoll Centre for Social Entrepreneurship på Saïd Business School ved Oxford University i England og er stiftende partner i Volan Venture. Hartigan anses som en af de førende internationale eksperter indenfor social iværksætteri, og arbejder aktivt for at fremme og udvikle social iværksætteri.

Pamela Hartigan var i otte år administrerende direktør for the Schwab Foundation of Social Entrepreneurship, hvor hun udviklede det strategiske fokus, visionerne og den generelle ledelse. Pamela Hartigan er Ph.d. i kognitiv psykologi, og har desuden forfattet bogen: The Power of Unreasonable People: How Social Entrepreneurs Create Markets That Change the World.

Læs mere om Pamela Hartigan og vores første samtale med hende på vores blog,  blog@DANSIC.


09.40 – 10.45 Paneldebat: Den sociale entreprenør 

Finanskrise, ungdomsarbejdsløshed, sundhedsproblemer, klimakrise, listen over udfordringer som vi står overfor i Danmark er lang, og vi har brug for nye løsninger. Sociale entreprenører er måske løsningen, men hvordan sikrer vi den største effekt fra de nye initiativer og hvordan etablerer vi de bedste vilkår for social innovation og sociale iværksættere. En af fremgangsmåderne er at tage fat i uddannelsessystemet, men hvordan sikrer vi at det ikke bare ender i varm luft, kreative workshops eller akademisk fortænkning?

Den sociale entreprenør har brug for redskaber, netværk, mentorordninger og adgang til mange af de samme redskaber som business entreprenøren har; hvad kan vi i Danmark gøre for at forbedre vilkårene og derved sikre en større effekt ved social innovation, altså effektive løsninger på samfundets problemstillinger. Og hvad kan vi forvente af den sociale entreprenør – har vi for store forventninger til deres evner, kan de løfte opgaven – og er danskerne overhovedet risikovillige og innovative nok?

Vi ønsker i denne debat at sætte fokus på hvad den sociale entreprenør og sociale virksomhed kan gøre for samfundet og hvad vi i Danmark kan gøre for at fremme social innovation og socialt iværksætteri.

MODERATOR

Christian Bason

CHRISTAN BASON er ekspert i innovation og har siden 2007 ledet MindLab, en tværministeriel udviklingsenhed, som involverer borgere og virksomheder i at skabe nye løsninger, der giver værdi for samfundet. Christian er ekstern lektor ved CBS og har holdt oplæg for og rådgivet en lang række regeringer i verden om mulighederne for at transformere den offentlige sektors evne til at imødekomme borgernes og samfundets behov. Christian er tidligere ansat ved Rambøll hvor han stod i spidsen for rådgivning i offentlig organisation og ledelse. Christian har skrevet flere bøger, senest bogen Leading Public Sector Innovation: Co-creation for a Better Society og skriver i øjeblikket en Ph.D. ved CBS om offentlige ledere som designere.

TALERE

Uffe Elbæk

UFFE ELBÆK er folketingsmedlem og ordfører for uddannelse, forskning og innovation for Det Radikale Venstre. Fra oktober 2011 til december 2012 var Uffe Kulturminister, hvor han blandt andet arbejde for at forbedre samarbejdet mellem de etablerede kulturinstitutioner og de kreative miljøer.

Foruden sin politiske karriere er han også kendt for at være en iværksætter indenfor kultur- og uddannelsesverdenen. Han har blandt andet været initiativtager til det kulturelle iværksættermiljø Frontløberne, kulturudvekslingsprojektet Next Stop Sovjet og uddannelsen KaosPiloterne. Uffe har skrevet flere bøger, senest bogen Ledelse på Kanten og derudover været fast klummeskribent for blandt andre Weekendavisen, Berlingske Tidende og Dagbladet Information. Han sidder i flere danske og internationale bestyrelser og har gennem årene modtaget flere anderkendelser og priser, bl.a. udnævnelsen til Ridder af Dannebrog 2001.

TaniaEllsTANIA ELLIS er direktør for The Social Business Company og er en af Skandinaviens førende social business-eksperter. Som prisbelønnet forfatter, efterspurgt foredragsholder og erhvervsinnovatør formidler og rådgiver hun om betydningen af sociale business-trends, der bygger på værdier som etik, social ansvarlighed, bæredygtighed og mening. Tania har 22 års erhvervserfaring, heraf 12 år i lederstillinger i det private erhvervsliv og benyttes flittigt som ekspert, trendspotter og meningsdanner i de danske medier. Hun er aktiv skribent indenfor de sociale business-tendenser i bl.a. artikler, rapporter, antologier og bøger. Især har hendes populære og banebrydende danske bog ”De nye pionerer” (Jyllands-Postens Forlag 2006) skabt efterspørgsel på foredrag både i Danmark og i udlandet.

Christian Vintergaard

CHRISTIAN VINTERGAARD er Direktør i Fonden For Entreprenørskab – Young Enterprise. Fonden for Entreprenørskab arbejder for at sikre, at flere elever på alle uddannelsesniveauer introduceres for og deltager i entreprenørskabsundervisning.

Christian har tidligere arbejdet som Managing Director for Øresund Entrepreneurship Academy hvor han havde ansvaret for bl.a. at bidrage til at sikre entrepreneurship uddannelser og kultur på de 11 universiteter i Øresundsregionen. Christian har blandt andet en PhD fra Copenhagen Business School og har erfaring fra flere bestyrelsesposter. Desuden har han deltaget i opstarten af flere virksomheder.

Linda Lundgaard2LINDA LUNDGAARD er professor, Ph.d., centerleder for Center for Socialt Entreprenørskab og leder af Ph.d.-Skolen i Livslang Læring og Hverdagslivets Socialpsykologi. Linda forsker blandt andet i uddannelse, læring og social forandring. Linda har forfattet en række bøger, rapporter og artikler om socialt entreprenørskab, blandt andet bogen “Socialt Entreprenørskab”. Linda er en af drivkræfterne bag den første danske master i socialt entreprenørskab, som blandt andet fokuserer på organisationsudvikling, evaluering og ledelse i det civile samfund.


11.00 – 12.00 Præsentationer

Her starter dagens seks spor, hvor du har mulighed for at vælge de emner der særligt interesserer dig. Der vil være mulighed for at skifte spor i løbet af dagen, hvilket gør det muligt for dig at gå i dybden med flere forskellige emneområder.

Formiddagens breakout sessioner vil have fokus på at præsentere en række konkrete eksempler og aktører inden for social innovation. Præsentationerne vil være fordelt på de seks spor og vil efter frokost blive opfulgt af relevante debatter.

Præsentationerne vil forløbe som 2 runder af 25min hvilket gør det muligt for dig at høre præsentationer fra to forskellige spor.

 

sporoversigt

 

Læs mere om sporene her


12.00 – 12.45 Frokost

DANSIC vil sørge for en gratis frokost til alle konferencedeltagerne. Under pausen vil du samtidig have mulighed for at møde de andre konferencedeltagere, talere, DANSIC frivillige og andre inviterede gæster.


12.45 – 14.15 Debat

Efter frokost forsætter sporene med fokus på debat. I hvert spor vil en række relevante spørgsmål blive debatteret af en række nøgleaktører. Du vil i frokostpausen med udgangspunkt i dine erfaringer fra formiddagssessionen have mulighed for at vælge hvilken debat du ønsker at følge.

 

sporoversigt

 

Læs mere om sporene her


14.30 – 15.30 Workshop 

I den fælles workshop, vil deltagerne blive guidet igennem fem trin, hvor de får mulighed for at trække på viden fra både egen faglig baggrund og dagens præsentationer og diskussioner. Grupperne vil blive bedt om at udforske relevante problemstillinger, og der vil løbende komme udfordringer, som tvinger deltagerne til at revurdere deres idéer og koncepter.

Det er en tværfaglig arbejdsproces, som har til formål at præsentere deltagerne for, hvordan man kan forsøge at løse samfundsproblemer i et socialt innovativt perspektiv.

Dette er ikke noget der lader sig gøre på en time, men det er vores mål at deltagerne får brugt den viden de har tilegnet sig gennem dagen og bliver inspireret til at arbejde videre.

FACILITATORER

Workshoppen er udarbejdet i samarbejde med innovationsbureauet Creature.

Pernille Juul Martiny v2PERNILLE JUUL MARTINY er en erfaren procesleder, organisationsudvikler og skribent med særlig interesse i kommunikation og helhedsorienterede designprocesser. Pernille er uddannet KaosPilot og har arbejdet med konceptudvikling, strategisk planlægning og organisationsudvikling for en række mindre og mellemstore virksomheder, NGO’er og offentlige organisationer.

 

 

Peter Martin Jakobsen v2PETER MARTIN JAKOBSEN er berygtet som idé-maskine, netværksskaber og ustoppelig informationsjæger. Med baggrund i Odenses kulturelle scene har han været en af initiativtagerne til blandt andet Noget På Hjertet og De Vilde Hjerter og sad med i Odense Kommunes Kulturstrategiudvalg. Senere tog han en del i Klimakomissionens arbejde i Århus og har gennem årene specialiseret sig i bæredygtig udvikling. Han var blandt andet med på det vindende hold til Klima DM 2009 og har arbejdet med social innovation for konsulentbureauet Social Action, hvor han var med til at udvikle den vindende idé i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens konkurrence IdéFaktor.

Thor Rigtrup Larsenv2THOR RIGTRUP LARSEN er kulturel serie-enttreprenør og har lige siden teenage-årene bygget en lang række initiativer op fra bunden, alle med det omdrejningspunkt at finde måder at løse samfundsproblemer på gennem nytænkning og samarbejde. Blandt andet stod han bag den kreative netværksorganisation Ska’ Vi Lege?, det alternative bodega-klubkoncept Aarhus by Knights og studenterorganisationen Arkitektstuderende Uden Grænser. Thor er uddannet KaosPilot og har desuden en Bachelor i arkitektur fra Arkitektskolen Aarhus.


15.45 – 16.10 pitch@DANSIC

pitch@DANSIC finalen er afslutningen af DANSIC’s idékonkurrence for sociale iværksættere, der afvikles forud for DANSIC13. De tre bedste idéer, der på forhånd er blevet udvalgt af et kompetent dommerpanel, vil pitche deres idé på hovedscenen, hvorefter vinderen af årets pitch@DANSIC konkurrence vil blive fundet. Deltagerne i pitch@DANSIC bliver bedømt ud fra kriterierne ‘originalitet’, ‘relevans’, ‘social impact’ og ‘bæredygtighed’.

Pitchlogo

 

Læs mere om pitch@DANSIC her


16.15 – 17.00 #2 Keynote: Refugees United 

”Refugees United, The social network that is more important than Facebook”

- Fast Company

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 18.33.53Refugees United blev stiftet i 2008 med henblik på at gøre op med den manglende teknologiske infrastruktur, der fandtes i forhold til at hjælpe flygtninge med at genfinde mistede familiemedlemmer. Gennem strategiske partnerskaber med den private sektor og andre innovative entreprenører har Refugees United formået at skabe en unik online og mobil platform, som hjælper flygtninge på tværs af landegrænser, konflikter, og politiske regimer med at finde hinanden igen. Refugees United kan med rette kaldes for ”the Google for refugee search”.

Med et fokus på teknologi, partnerskaber med den private sektor og impact søger Refugees United konstant mod nye måder, hvorpå man kan hjælpe og nå de mange millioner flygtninge, der i dag mangler deres familier. Refugees United samarbejder med Ericsson, SAP, Google, Ketchum PR, FedEx, mm. og deltager ofte i globale events som Clinton Global Initiative, PopTech, Wired, Tedx, etc.

Som dagens sidste Keynote taler, har vi æren af at byde intet mindre end to talere velkomne. Begge arbejder de passioneret for Refugees United og de vil igennem deres tale sætte fokus på de muligheder og udfordringer der ligger i at drive social innovation og ny teknologi frem i det eksisterende NGO landskab, såvel som at gøre op med måden, NGO’er traditionelt har opereret på. De vil også give deres perspektiver på hvad der skal til for at drive en organisation med et socialt formål fra start-up til skalering.

JensBrinkstenJENS BRINKSTEN er CEO for Refugees United. Jens har haft ansvaret for at bygge organisationen op og strømline den rent strategisk og operativt sammen med den lille, men engagerede stab i henholdsvis København og Nairobi. Jens har en baggrund som henholdsvis selvstændig entreprenør og som direktør og SVP i SimCorp, KPMG, Ernst & Young, m.fl. Han har 20+ års erfaring fra arbejde i Øst- og Centraleuropa og har arbejdet internationalt de sidste 25 år – de seneste år med fokus på emerging markets. Jens har en HD-R og E-MBA fra CBS og sidder i flere bestyrelser samt i Advisory Boardet for SMG på CBS.

ClaudiaSimlerCLAUDIA SIMLER er projektleder hos Refugees United med særligt fokus på strategiske partnerskaber og kommunikation. Hendes primære fokus er ledelse af Refugees Uniteds corporate partnership med Ericsson og implementeringen af innovative løsninger og modeller gennem samarbejde med den private sektor (herunder globale mobiloperatører). Claudia er uddannet Cand.merc.(kom.) fra CBS.


17.00 – 17.30 Afrunding og kåring af vinderen af pitch@DANSIC

Vinderen af pitch@DANSIC vil blive kåret og DANSICs formand, Lasse Zobel vil afrunde dagen med et par afsluttende kommentarer og sige tak til alle de frivillige og partnere, der har hjulpet med at gøre DANSIC13 konferencen mulig.

17.30 – 19.00 Forfriskninger

Efter konferencens afslutning vil der være gratis forfriskninger og mulighed for at møde de andre konferencedeltagere og inviterede gæster. Vi håber du vil blive hængende lidt og nyde stemningen med os.